راهنمایی جهت اعمال بار تمرینی بر عضلات سینه – بخش نهایی

درود بر شما، جهت دو حرکت دیگر شامل قفسه سینه دستگاه یا همان باترفلای و پارالل، نیز می توان، تکنیک های مختلفی را نیز بکار گرفت. برای مثال می توان در قفسه دستگاه، یک تکرار را به شکلی مرسوم با دو ثانیه دامنه منفی، یک ثانیه دامنه مثبت و یک ثانیه مکث در اوج انقباض اجرا کرد، سپس در تکرار بعدی، زمانی که دستها به یکدیگر در انتهای دامنه مثبت می رسند، بجای یک ثانیه مکث، دو ثانیه مکث کرده و انقباض ایزومتریکی شدیدی را به عضلات سینه ای اعمال نمود، و هر تکرار که پیش می رود، یک ثانیه بر این انقباض بی افزایید، یعنی تکرار بعدی سه ثانیه مکث، تکرار بعدی چهار ثانیه و الی آخر. با یک چنین رویه ای کلا سیستم عصبی عضلانی گیج شده و به آن شوک وارد می شود و رفته رفته عضلات به رشد حداکثری ترغیب می شوند. زمانی هم که به ناتوانی رسیده، ۲۰ ثانیه استراحت کرده، مجددا دست ها را به یکدیگر رسانده و تا آنجا که در توان دارید حالت انقباض را نگاه داشته و عضلات را تحت فشار نگاه دارید.

حتی می شود این مکث ها را در نقاطی مختلف از دامنه حرکتی حفظ کرد، مثلا پنج ثانیه مکث در نقطه ای میانه دامنه کامل مثبت یک تکرار و یا هر دامنه حرکتی مثبت و منفی را به سه بخش جداگانه تقسیم کرد، و در هر بخش مقداری مکث داشت، مایک منتزر به گونه ای از این تکنیک در برخی حرکات استفاده می کرد که کمی متفاوت و پیشرفته تر بوده و در آینده در نوشتاری جداگانه به آن خواهم پرداخت.

در حرکت پارالل هم می توان از انواع تکنیک های شدت دهنده ای مانند هدف گرفتن یک تعداد تکراری خاص مثال تکرارهای ۵۰ تایی و یا ۱۰۰ تایی، تکرارهای نیمه و یک چهارم، درآپ ست با اتصال وزنه به کمربند تمرینی و رها کردن آن در زمان رسیدن به ناتوانی، کمکی، استراحت و توقف و انواع و اقسام این گونه تکنیک ها، پرداخت.

امیدوارم این سری نوشتار نیز برای شما مفید واقع شده باشد. سرافراز باشید.
سید مهران موسوی پور.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *