درودها بر شما، همین احساس ضعف و گرسنگی را، به شخصه میان خیلی از عزیزان ورزشکار که با ایشان برخورد داشته ام، مشاهده کرده ام، اکثرا از این امر شکایت داشتند که فرضا ساعت ۸ صبح صبحانه را میل کرده، ساعت ۹ الی ۹:۳۰ دقیقه، یک احساس کرختی بدن و کمبود انرژی را دارا بوده اند، در خصوص کم و کیف صبحانه ایشان که کنجکاو شدم، مواردی را ذکر کرده اند که بسیار مشابه با نمونه مثال صبحانه تامین شده از مواد غذایی با چگالی کالری پایین بود که در پی میل نمودن آن، ترشح انسولین شدت گرفته و قند خون فرد به سرعت کاهش داشته است.
همین عامل باعث خواهد شد که فرد مجددا به دریافت کالری روی بیاورد، معمولا هم مجددا این منبع کالری، حقیقتا مورد درست و درمانی نخواهد بود، فرضا ایشان اگر در سطح آماتور باشند و قطعا اطلاعاتی در خصوص این احساس ایجاد شده در بدنشان نداشته باشند، با دریافت مجددا کالری از منبعی نامناسب، به این روند پیش آمده دامن زده و تا شب، مداوما کالری بی کیفیت را به بدن خود می رسانند، این امر باعث خواهد شد که به سرعت وزن ایشان افزایش یابد که صد البته ناشی از افزایش حجم و وزن توده عضلات نبوده و مربوط به افزایش وزن بافت چربی ذخیره شده در بدن می باشد.
زمانی که شما در وعده صبحانه از مواردی که مثالی از آنها خدمتتان ارائه شد، همانند جوی دوسر، نان سبوس دار، حبوبات پخته شده همانند لوبیا یا عدس، پاستا و مواردی همچون خشکبار، به عنوان منبع اصلی تامین کننده کربوهیدرات، استفاده نمایید، به دلیل اینکه این مواد معمولا دارای ضریب گلیسمیک یا همان نمایه قندی زیر عدد ۵۰ هستند، در بدن ما به آهستگی به گلوگز تبدیل شده و یک روند آهسته سوخت رسانی را در پیش می گیرند.
ادامه دارد….
شاد و سربلند باشید.
مهران موسوی پور